Om oss

Om ”Håll ihop Sverige- Flyktingamnesti för de ensamkommande”

Kampanjen startades i januari 2020  och  samordnas av det nationella nätverket NU ÄR DET NOG!
 Kampanjen har sedan den officiella starten den 25 januari 2020 genomfört en budkavle som startade i Ystad i söder och Arvidsjaur i Norr för att slutligen avslutas i Östersund den 13 juni 2020.

165 organisationer har slutit upp kring vårt gemensamma krav på permanenta uppehållstillstånd till alla ensamkommande av alla nationaliteter som har varit här i mer än ett år.

Till kampanjen har vi också knutit 18 “ambassadörer” som också står bakom ovanstående krav. Bland dessa kan nämnas Anders Wijkman, KG Hammar, Thomas Hammarberg, Karin Nyman, Sharul Parma, Suzanne Osten, Betlehem Isaak och Agneta Pleijel.

Kampanjen har förutom att arrangera budkavlen också  skrivit en rad debattartiklar som bland annat publicerats iAftonbladet, Corren, tidningen Dagen och Göteborgs-posten.

Ett antal event i sociala medier där människor ombetts att skriva till riksdagsledamöter och ministrar har också varit med bland aktiviteterna. Personliga kontakter med riksdagsledamöter har också ingått som ett av verktygen i kampanjen.

Den 27 juli startade också en namninsamling som i detta nu har samlat över 14 000 underskrifter.