Om oss

Om ”Håll ihop Sverige- För en human migrationspolitik

Kampanjen startades i januari 2020  och  samordnades av det nationella nätverket NU ÄR DET NOG!
Kampanjen har sedan den officiella starten den 25 januari 2020 genomfört en budkavle som startade i Ystad i söder och Arvidsjaur i Norr för att slutligen avslutas i Östersund den 13 juni 2020.

165 organisationer har slutit upp kring vårt gemensamma krav på permanenta uppehållstillstånd till alla ensamkommande av alla nationaliteter som har varit här i mer än ett år.

Till kampanjen har vi också knutit ett 20-tal “ambassadörer” som också står bakom ovanstående krav. Bland dessa kan nämnas Anders Wijkman, KG Hammar, Thomas Hammarberg, Karin Nyman, Sharul Parma, Suzanne Osten, Betlehem Isaak och Agneta Pleijel.

Kampanjen har förutom att arrangera budkavlen också  skrivit en rad debattartiklar som bland annat publicerats iAftonbladet, Corren, tidningen Dagen och Göteborgs-posten.

Ett antal event i sociala medier där människor ombetts att skriva till riksdagsledamöter och ministrar har också varit med bland aktiviteterna. Personliga kontakter med riksdagsledamöter har också ingått som ett av verktygen i kampanjen.

Den 27 juli 2020 startade också en namninsamling som samlade över 16 000 underskrifter. Namninsamlingen överlämnades till representanter för några av Sveriges riksdagspartier vid ett webbsänt event den 6 april 2021.

Valresultatet 2022 och det faktum att en redan stram migrationspolitik med stor sannolikhet kommer att bli ännu tuffare blev en startpunkt för ett samtal inom ledningsgruppen och med våra ”ambassadörer” om en breddning av kampanjens innehåll. Samtal som resulterat i en namnändring samt att vi tillfört en rad nya krav.

Kontakt
E-post: hallihopsverige@gmail.com
HÅLL IHOP SVERIGE! på Facebook

Kontaktpersoner:
Joel Larsson 073-828 98 57
Kia Edvardsson 070-661 81 65